Power of Creativity


Power
Power
  Realizace: 2021–2023

Podpora mládeže ke kreativnímu myšlení v digitální dob

Průzkumy ukazují, že kreativní společnost je podmínkou ekonomického i sociálního rozvoje. Přestože je kreativita bezesporu jedním z nejdůležitějších rysů moderního světa, který pomáhá budovat úspěšnou společnost, v tradičním vzdělávání není jejímu rozvoji věnována dostatečná pozornost. Potřeba kreativity ve společnosti i u jednotlivců se odráží ve zvyšování životní nestability a v krizích, jako je COVID-19. Kreativní přístup přitom může pomoci vyrovnat se s novými životními výzvami a požadavky.

Projekt se konktrétně zaměřuje na školitele/lektory mládeže v neformálním vzdělávání. Měli by být schopni pojmout svou práci kreativně a zároveň kreativitu podpořit u svých mladých svěřenců.

Během dvou let vytvoří projekt Metodiku pro školitele mládeže a také Online vzdělávací kurz, který podpoří výuku kreativity a grafického designu v neformálním vzdělávání.

Online kurz najdete na powerofcreativity.eu


30.03.2023 Poslední vydání projektového newsletteru


Vyšel poslední projektový newsletter!

Prosím stáhněte si náš poslední newsletter, který naleznete zde.

10.03.2023 Třetí vydání projektového newsletteru


Vyšel třetí projektový newsletter!

Prosím stáhněte si náš třetí newsletter, který naleznete zde.

21.09.2022 Další setkání partnerů projektu Power of Creativity v Litvě


Dne 13. září 2022 se v Litvě uskutečnilo další setkání partnerů projektu Power of Creativity.

Partneři diskutovali o posledních korekturách již vytvořených materiálů a debatovali o přípravách na nadcházející akci multiply event v jednotlivých zemích.


Fotografie z meetingu - kliknutím zobrazíte větší fotografii

20.07.2022 Týden Power of Creativity v Praze!


V týdnu od 18. do 22. července 2022 se v Praze uskutečnil workshop projektu Power of Creativity. V malebné přírodě a krásném prostředí Hotelu Michael se sešly všechny čtyři národní týmy (Litva, Kypr, Nizozemsko a Česká republika) složené z mladých lidí. V průběhu týdne pracovaly týmy v mezinárodním prostředí, zabývaly se současnými tématy a přicházely s kreativními nápady. Mezi tato témata patřilo: aktivní občanství, sociální inkluze, aktivity pro mladé lidi a umění a grafický design.

Mládež pracovala v mezinárodně smíšených skupinách. Workshop zahrnoval i praktické přednášky na grafický design a kreativní myšlení a byl také prostor pro zábavné aktivity a podporu ještě lepší spolupráce.

V rámci mezinárodní kavárny přišli účastníci s mnoha kreativními nápady k výše zmíněným tématům. Trenéři ze všech zapojených zemí vybrali třináct nejlepších a mládež poté hlasováním zvolila čtyři finální vítěze. Účastníci byli opět rozděleni do týmů a ve svých nových týmech začali pracovat na jednom ze vítězných nápadů. Na svém projektu budou pracovat i následující tři měsíce.

Během týdne se účastníci dozvěděli něco nejen o grafickém designu a umění, ale i o současných společenských tématech. Společné aktivity donutily všechny, aby se seznámili a poznali a mládež také mohla zažít multikulturní rozmanitost na vlastní kůži. Prahu všichni opouštěli plní energie a nadšení do dalších zážitků a kreativních nápadů.

(Autory článku jsou účastníci českého týmu)


Fotografie z workshopu - kliknutím zobrazíte větší fotografii

22.06.2022 Setkání projektových partnerů v Praze


Dne 10.6.2022 proběhlo v Praze další setkání partnerů projektu Power of Creativity. Hlavním náplní jednání byla organizace C1 aktivity, která měla původně probíhat v Litvě. Po uvážení všech partnerů jsme se nakonec rozhodli workshop přesunout do Prahy.

Mezinárodní workshop kreativity je vyvrcholením spolupráce vzdělávacích organizací z Litvy, Kypru, Nizozemí a České republiky v rámci evropského projektu Erasmus+ Power of Creativity.
Workshopu se zúčastní týmy ze všech zapojených zemí a v rámci společného programu budou rozvíjet svou kreativitu s využitím grafického designu. Budou se učit navrhovat loga, natáčet videa, tvořit reklamu.
C1 workshop proběhne v termínu od 18.7.–22.7.2022 v Praze.


Fotografie z meetingu - kliknutím zobrazíte větší fotografii

01.04.2022 Online meeting


1. dubna 2022 proběhlo další online setkání partnerů, které se týkalo organizace akce C1, která se má konat v Litvě.

Partneři z České republiky a Nizozemska vyjádřili obavy o místo konání v souvislosti s pokračující válkou na Ukrajině.

Partneři v případě potřeby projednali náhradní místo konání. Samozřejmě všichni doufáme v konec války a uspořádání C1 podle plánu.

12.03.2022 Dokončení online vzdělávacího kurzu pro trenéry mládeže


Rádi bychom Vás informovali o dokončení online vzdělávacího kurzu pro trenéry mládeže, kteří vzdělávají nebo chtějí vzdělávat mladé lidi v oblasti grafického designu.

Zbývá jen dokončit závěrečný test, ve kterém musí obstát alespoň na 70 procent.
Během pilotního kurzu byl kurz obohacen o 3 živé video přednášky.
První online přednáška proběhla 15.2.2022. Druhá online lekce proběhla 16. března 2021 a poslední online lekce proběhla 30.3.2022.

01.02.2022 Pozvánka na online vzdělávací kurz


Srdečně vás zveme k registraci do online kurzu, který bude na platformě Moodle a bude zahrnovat 160 akademických hodin na základě vyvinuté metodiky a jejích doporučení.

Během pilotáže kurzu bude kurz obohacen o 3 živé video přednášky. Registrační formulář pro online vzdělávací kurz pro trenéry mládeže naleznete zde.

24.01.2022 Online meeting


Dne 24. ledna 2022 proběhlo online setkání partnerů projektu.

Partneři diskutovali o metodice, která byla dokončena a následoval její překlad do všech jazykových verzí. Dokončujeme anglickou verzi online vzdělávacího kurzu pro trenéry mládeže.

13.12.2021 C1 Workshop


Stáhněte si náš informační leták informující o mezinárodním workshopu kreativity, který bude probíhat v červnu 2022.

Mezinárodní workshop kreativity je vyvrcholením spolupráce vzdělávacích organizací z Litvy, Kypru, Nizozemí a České republiky v rámci evropského projektu Erasmus+ Power of Creativity.
Workshopu se zúčastní týmy ze všech zapojených zemí a v rámci společného programu budou rozvíjet svou kreativitu s využitím grafického designu. Budou se učit navrhovat loga, natáčet videa, tvořit reklamu.
Přípravy budou probíhat flexibilně od června 2022.

Leták ke stažení zde.

08.11.2021 Druhé vydání projektového newsletteru


Druhý projektový newsletter je zde!

Prosím stáhněte si náš druhý newsletter, který naleznete zde.

04.10.2021 Informace o pokroku v projektu


Partneři projektu Power of Creativity věnovali podzim přípravě a natáčení videí, která později najdete v jednotlivých výukových modulech.

Dále jsme intenzivně pracovali na vytváření metodiky pro trenéry mládeže.

16.09.2021 První meeting partnerů projektu Power of Creativity


Ve dnech 7.9. a 8.9.2021 proběhl první meeting partnerů projektu Power of Creativity, který se konal v kyperské Larnace.

Partneři projednávali cíle projektu a nejvíce diskutovanou částí byla metodika pro lektory mládeže a online vzdělávací kurz. Další meeting projektových partnerů proběhne příští rok na jaře 2022 v Kroměříži (Česká republika).


Fotografie z meetingu - kliknutím zobrazíte větší fotografii

10.08.2021 Informační leták projektu Power of Creativity


Právě vychází informační leták projektu Power of Creativity

Projektový leták ke stažení zde.