Inspirující návštěva sociálních pracovnic v Burgh Haamstede


Inspirující

Velice přínosnou zkušenost mají za sebou dámy z Domova pro seniory Vážany. V rámci projektu KEEP UP se v minulých dnech podívaly do nizozemského přímořského městečka Burgh Haamstede, kde měly možnost potkat se se svými kolegy z dalších partnerských zemí, Nizozemska a Litvy, sdílet zkušenosti a blíže se seznámit s e-learningem, vytvořeným v rámci projektu. Ten pomůže nejen jim, ale také jejich kolegům v sociálních službách zvýšit digitální kompetence.

Nejzajímavější byla pro naše dámy návštěva nového moderního domova důchodců Zierik7 v nedalekém městě Zierikzee. Měly možnost prohlídky zařízení a take se seznámily s veškerými moderními technologiemi, které v péči o seniory domov využívá. Součástí prohlídky byla také prezentace o využití VR technologie v rámci terapie pro klienty domova s názvem ELDER VR. Klienti si vyzkoušeli 3D brýle a podělili se s námi o své bezprostřední pocity.

Odvezli jsme si spoustu poznatků a zkušeností a navázali také nové vztahy, které by snad v budoucnu mohly vyústit v další spolupráce.

Fotografie ze setkání - kliknutím zobrazíte větší fotografii