Podpora dalšího vzdělávání ve službách cestovního ruchu – II. Část


Podpora
Podpora
  Realizace: 2012-2013

Reg.č.: CZ.1.07/3.2.03/04.0023

Projekt je zaměřen na rozšíření nabídky a kvality dalšího vzdělávání pro cílovou skupinu účastníků dalšího vzdělávání Zlínského kraje; konkrétně živnostníků, drobných podnikatelů, pracovníků působících v oblasti cestovního ruchu zejména pak v ubytovacích a stravovacích zařízeních. Projekt navazuje na úspěšnou realizaci ukončenou v létě 2012.
Cíle projektu bude dosaženo vytvořením a pilotním ověřením čtyř nových vzdělávacích modulů: 1. Využití ICT nástrojů, 2. Efektivita prací spojených s provozem stravovacího zařízení, 3. Obsluha zákazníků v anglickém jazyce, 4. Obsluha zákazníků v německém jazyce. Vzdělávací moduly připravíme v prezenční I e-learningové formě.


Projekt je financován Evropskou unií a státním rozpočtem ČR v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.


12.12.2013 Rozšiřujeme jazykovou vybavenost zaměstnanců v cestovním ruchu


Začátkem října 2013 proběhlo pilotní školení nového kurzu zaměřeného na obsluhu zákazníků v ubytovacích a stravovacích zařízeních v německém jazyce.


Kurzu se zúčastnili servírky a číšníci převážně z Kroměříže, aby se naučili základním komunikačním dovednostem při obsluze německy mluvícího hosta. Zaměřili jsme se na nácvik praktických situací, diskutovali jsme o zdvořilostech a velkou část školení jsme věnovali na správnému překladu jídelního a nápojového lístku a vysvětlení jídel, která nemusí být cizincům známa.

Účastníci oceňovali, že se nové školení přizpůsobilo jejich pracovní době a umožnilo jim v krátkém čase získat praktické komunikační dovednosti.

Školení proběhlo ve dnech 30.9. – 8.10.2013.


Fotografie ze školení - kliknutím zobrazíte větší fotografii

13.11.2013 Nabídka vzdělávacích kurzů pro pracovníky z oblasti cestovního ruchu, stravovacích a ubytovacích služeb


Cílem kurzů je s ohledem na rostoucí význam služeb a požadavky zákazníků, ale také v souvislosti s rozvojem nových technologií a nástrojů v marketingu zvýšit znalosti, efektivitu a kvalitu práce pracovníků působících v ubytovacích a stravovacích službách.

Nabídka kurzů je určena pro pracovníky v cestovním ruchu, tj. v informačních centrech, pro poskytovatele ubytovacích a stravovacích služeb, apod. Kurzy jsou vhodné pro živnostníky, drobné podnikatele, majitele/zaměstnance penzionů, restaurací, ale také pro vedení a pracovníky malých a středních ubytovacích zařízení.

09.09.2013 Pozvánka na pilotní běh nového kurzu z oblasti cestovního ruchu: Obsluha zákazníků v německém jazyce


Po úspěšné realizaci kurzu zaměřeného na výuku a procvičení komunikace při obsluze hostů v angličtině se nyní zaměříme také na němčinu.


Všechny zájemce srdečně zveme na nový kurz komunikace v němčině, který bude probíhat ve dnech 30.9.2013 – 2.10.2013 a 7.-8.10.2013. Pozvánku s bližšími informacemi o kurzu němčiny najdete zde. Přihlášku na kurz naleznete zde.

01.07.2013 Číšníci a servírky si procvičili angličtinu


Těšili jsme se velkému zájmu ze strany servírek a číšníků, kteří, jak sami uvedli, potřebují zejména anglický jazyk ke své každodenní práci a ne všichni si byli jisti svými komunikačními schopnostmi v angličtině.

Zaměřili jsme se proto výhradně na konverzaci, a to jak spisovnou, tak hovorovou, se kterou se zaměstnanci cestovního ruchu rovněž často setkají. Cílem bylo naučit je základní fráze tak, aby byli schopni obsloužit hosta od momentu, kdy vejde do dveří až po dobu, kdy zaplatí účet a třeba se i zeptá na radu, kam v okolí zajít, kde se ubytovat atd.

Součástí kurzu byla spousta modelových situací, kdy si účastníci vyzkoušeli obojí, jak roli své profese, tak i úlohu hosta. Vybrané úryvky z anglických filmů, zaměřené právě na scény z restaurací pak byly nejen příjemným zpestřením a odlehčením, ale také nenásilnou ukázkou správné výslovnosti, rozmanitosti anglických slovíček a v neposlední řadě podnětem k diskuzi, s jakými možnými, mnohdy pro ně překvapivými frázemi se zaměstnanci cestovního ruchu ve své praxi mohou setkat.

Účastníkům kurzu byl rovněž představen e-learning, který shrnuje celý kurz, je k dispozici k nahlédnutí na našich webových stránkách a jehož součástí je závěrečný test, kterým si lze zopakovat nejdůležitější probrané části kurzu, stejně jako veškerá probraná témata.

Poslední modul projektu bude obdobou třetího kurzu s tím rozdílem, že se tentokrát zaměříme na konverzaci v němčině. Kurz proběhne v říjnu 2013.


Fotografie ze přednášky - kliknutím zobrazíte větší fotografii

09.05.2013 Pozvánka na další pilotní školení ve službách cestovního ruchu: Obsluha zákazníků v angličtině


Všechny zájemce srdečně zveme na již třetí pilotní školení v projektu Podpora dalšího vzdělávání ve službách cestovního ruchu – II.část.

Tentokrát se zaměříme na jazykové dovednosti a nácvik obsluhy ve stravovacím zařízení v angličtině. Zaměříme se výhradně na konverzaci, předvedeme si spisovnou i hovorovou angličtinu a naučíme se alespoň základní reakce a fráze v angličtině. Účastníci dostanou speciálně připravené pracovní listy se slovíčky a frázemi, které mohou následně využít ve své práci. Pro účastníky bude připraven i přístup do e-learningového vzdělávání, které jim připomene probíraná témata.

Zájemci mohou posílat vyplněné přihlášky (přihláška ke stažení) na management@euro-face.cz

01.05.2013 Kdo se chtěl naučit připravovat italské espresso a cappuccino a dozvědět se vše o kávě od plantáže po hrníček, byl na našem kurzu s baristou


Kurz profesionální přípravy kávy vedl certifikovaný barista Ivo Ptáčník v rámci modulu Efektivita provozu stravovacího zařízení v projektu Podpora dalšího vzdělávání ve službách cestovního ruchu - 2.část.

Účastníci - číšníci, servírky a provozovatelé stravovacích zařízení z Kroměříže a okolí - si mohli sami vyzkoušet, jak pracovat s mlýnkem, jak má vypadat pravé italské espresso a jak vykreslit obrázek z mléčné pěny cappuccina. Zašli jsme ale ještě dále a podívali jsme se na zelenou kávu, povídali jsme si o rozdílech mezi Robustou a Arabicou a měli jsme jedinečnou příležitost vidět pražení kávy na jedné z mála rodinných pražíren v České republice. Velmi nás těší pozitivní hodnocení účastníků a jejich ocenění především komplexnosti informací.
Pro zájemce budeme kurz opakovat.


Fotografie z kurzu - kliknutím zobrazíte větší fotografii

29.04.2013 Známý pražský šéfkuchař se podělil o své zkušenosti s účastníky pilotního kurzu


Z velké účasti jsme se těšili při pilotním ověření kurzu Efektivita provozu stravovacího zařízení. Jde již o druhý vzdělávací modul připravený v rámci projektu "Podpora dalšího vzdělávání ve službách cestovního ruchu - II. část".

Pan Daniel Struna, uznávaný šéfkuchař a expert v oboru velkokapacitního vaření, ve dnech 15.-18.4.2013 v restauraci Černý orel hovořil o pořádání gastronomických akcí, o finanční efektivitě provozu gastro zařízení, o pravidlech úspěšné obsluhy, tvorbě menu a dalších zajímavých tématech založených na vlastních bohatých zkušenostech a znalostech moderních trendů v gastronomii. Účastníkům školení bude v nejbližších dnech zprovozněn také e-learning, který připomene nejdůležitější probíraná témata, ale objeví se zde i nové informace.


Fotografie z kurzu - kliknutím zobrazíte větší fotografii

19.03.2013 Pozvánka na pilotní školení: Efektivita prací spojených s provozem stravovacího zařízení


Srdečně zveme všechny zájemce na pilotní ověření druhého modulu v projektu Podpora dalšího vzdělávání ve službách cestovního ruchu – II. část.

Kurz vede uznávaný šéfkuchař, provozovatel gastronomických a ubytovacích zařízení a expert v oboru velkokapacitního vaření pan Daniel Struna. Kurz v rozsahu tří dnů se koná 15.4., 16.4. a 18.4.2013 v salónku Restaurace Černý orel. Na 17.4.2013 zveme zájemce na praktický kurz přípravy kávy vedený certifikovaným baristou panem Ivo Ptáčníkem. V kurzu se naučíte italský standard přípravy kávy, dovíte se o alternativních způsobech a součástí je i praktická ukázka pražení a degustace kávy. Účast na kurzu je díky financování projektu EU a státním rozpočtem ČR zdarma.

Zájemce o účast žádáme o vyplnění závazné přihlášky zde.


Projekt je financován Evropskou unií a státním rozpočtem ČR v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

11.02.2013 Podpora rozvoje cestovního ruchu v Kroměříži


V lednu a únoru 2013 proběhl první pilotní kurz projektu „Podpora dalšího vzdělávání ve službách cestovního ruchu – II. část“ zaměřený na využití ICT nástrojů jako moderní formy komunikace se zákazníky. Seminář byl rozdělen do tří dnů. Obsahem první části bylo využití Google služeb pro zefektivnění fungování ubytovacího/stravovacího zařízení. Velmi praktická byla druhá část, ve které měli účastníci společně s vyučujícím lektorem Ing. Martochem příležitost specifikovat chyby a přednosti vlastních webových prezentací. V poslední části pilotního kurzu se účastníci učili efektivní propagaci svých provozoven na internetu.

Rádi bychom poděkovali za aktivní účast všem provozovatelům i jejich zaměstnancům, kteří se do školení se zájmem zapojili: restaurace a kavárna Scéna, restaurace Stará střelnice, penzion a restaurace Zlobice, Autokemp Koryčany, hotel a restaurace Excellent, kavárna Caffe Castello, restaurace Radniční sklípek, music club TA-BU a pizzerie Dal Conte.
Velice nás těší zájem o další vzdělávání a rádi bychom tímto pozvali všechny zájemce na následující kurz „Efektivita prací spojených s provozem stravovacího zařízení“ a kurz „Přípravy kávy“. Kurzy jsou určeny pro podnikatele a pracovníky působící ve stravovacích či ubytovacích zařízeních, kteří mají zájem zvýšit efektivitu své práce a zlepšit kvalitu a profesionalitu poskytovaných služeb. Kurz povede uznávaný šéfkuchař a provozovatel gastronomických a ubytovacích zařízení a certifikovaný barista a bude se konat 15-18. 4. 2013, vždy od 9:00 do 16:00 hod v Kroměříži. Příprava a realizace kurzů je spolufinancována z prostředků ESF (reg.č. CZ.1.07/3.2.03/04.0023).



Projekt je financován Evropskou unií a státním rozpočtem ČR v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Fotografie z kurzu - kliknutím zobrazíte větší fotografii

12.12.2012 Stáhněte si leták k projektu


V letáku najdete stručné osnovy jednotlivých vzdělávacích modulů, které v projektu připravujeme.  

V případě zájmu o bližší informace nás kontaktujte na management@euro-face.cz


Leták si stáhněte zde.

10.12.2012 První školení modulu Využití ICT nástrojů v nabídce služeb ubytovacích a stravovacích zařízení


V rámci navázání na úspěšný projekt Podpora dalšího vzdělávání ve službách cestovního ruchu druhou částí pořádáme první pilotáž modulu zaměřeného na využívání ICT nástrojů jako moderní formy komunikace se zákazníky a představení nabídky služeb.

Pilotáž se uskuteční v Kroměříži ve dnech 18.1.2012 Využití Google služeb pro zefektivnění práce ubytovacího/stravovacího zařízení, 25.1.2012 Tvorba nebo zlepšování webové prezentace ubytovacího/stravovacího zařízení a 1.2.2013 Efektivní propagace ubytovacího/stravovacího zařízení na internetu.

Všechny zájemce srdečně zveme, přihlásit se můžete na adrese management@euro-face.cz


Projekt je financován Evropskou unií a státním rozpočtem ČR v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.