Projekt je zaměřen na rozšíření nabídky a kvality dalšího vzdělávání pro cílovou skupinu účastníků dalšího vzdělávání Zlínského kraje; konkrétně živnostníků, drobných podnikatelů, pracovníků působících v oblasti
cestovního ruchu zejména pak v ubytovacích a stravovacích zařízeních. Projekt navazuje na úspěšnou realizaci ukončenou v létě 2012.
Cíle projektu bude dosaženo vytvořením a pilotním ověřením čtyř nových vzdělávacích modulů: 1. Využití ICT nástrojů, 2. Efektivita prací spojených s provozem stravovacího zařízení, 3. Obsluha zákazníků v anglickém jazyce, 4. Obsluha zákazníků v německém jazyce. Vzdělávací moduly připravíme v prezenční I e-learningové formě.
Projekt je financován Evropskou unií a státním rozpočtem ČR v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Kurzu se zúčastnili servírky a číšníci převážně z Kroměříže, aby se naučili základním komunikačním dovednostem při obsluze německy mluvícího hosta. Zaměřili jsme se na nácvik praktických situací, diskutovali jsme o zdvořilostech a velkou část školení jsme věnovali na správnému překladu jídelního a nápojového lístku a vysvětlení jídel, která nemusí být cizincům známa.
Účastníci oceňovali, že se nové školení přizpůsobilo jejich pracovní době a umožnilo jim v krátkém čase získat praktické komunikační dovednosti.
Školení proběhlo ve dnech 30.9. – 8.10.2013.
Fotografie ze školení - kliknutím zobrazíte větší fotografii
Nabídka kurzů je určena pro pracovníky v cestovním ruchu, tj. v informačních centrech, pro poskytovatele ubytovacích a stravovacích služeb, apod. Kurzy jsou vhodné pro živnostníky, drobné podnikatele, majitele/zaměstnance penzionů, restaurací, ale také pro vedení a pracovníky malých a středních ubytovacích zařízení.
Všechny zájemce srdečně zveme na nový kurz komunikace v němčině, který bude probíhat ve dnech 30.9.2013 – 2.10.2013 a 7.-8.10.2013. Pozvánku s bližšími informacemi o kurzu němčiny najdete zde. Přihlášku na kurz naleznete zde.
Zaměřili jsme se proto výhradně na konverzaci, a to jak spisovnou, tak hovorovou, se kterou se zaměstnanci cestovního ruchu rovněž často setkají. Cílem bylo naučit je základní fráze tak, aby byli schopni obsloužit hosta od momentu, kdy vejde do dveří až po dobu, kdy zaplatí účet a třeba se i zeptá na radu, kam v okolí zajít, kde se ubytovat atd.
Součástí kurzu byla spousta modelových situací, kdy si účastníci vyzkoušeli obojí, jak roli své profese, tak i úlohu hosta. Vybrané úryvky z anglických filmů, zaměřené právě na scény z restaurací pak byly nejen příjemným zpestřením a odlehčením, ale také nenásilnou ukázkou správné výslovnosti, rozmanitosti anglických slovíček a v neposlední řadě podnětem k diskuzi, s jakými možnými, mnohdy pro ně překvapivými frázemi se zaměstnanci cestovního ruchu ve své praxi mohou setkat.
Účastníkům kurzu byl rovněž představen e-learning, který shrnuje celý kurz, je k dispozici k nahlédnutí na našich webových stránkách a jehož součástí je závěrečný test, kterým si lze zopakovat nejdůležitější probrané části kurzu, stejně jako veškerá probraná témata.
Poslední modul projektu bude obdobou třetího kurzu s tím rozdílem, že se tentokrát zaměříme na konverzaci v němčině. Kurz proběhne v říjnu 2013.
Fotografie ze přednášky - kliknutím zobrazíte větší fotografii
Tentokrát se zaměříme na jazykové dovednosti a nácvik obsluhy ve stravovacím zařízení v angličtině. Zaměříme se výhradně na konverzaci, předvedeme si spisovnou i hovorovou angličtinu a naučíme se alespoň základní reakce a fráze v angličtině. Účastníci dostanou speciálně připravené pracovní listy se slovíčky a frázemi, které mohou následně využít ve své práci. Pro účastníky bude připraven i přístup do e-learningového vzdělávání, které jim připomene probíraná témata.
Zájemci mohou posílat vyplněné přihlášky (přihláška ke stažení) na management@euro-face.cz
Účastníci - číšníci, servírky a provozovatelé stravovacích zařízení z Kroměříže a okolí - si mohli sami vyzkoušet, jak pracovat s mlýnkem, jak má vypadat pravé italské espresso a jak vykreslit obrázek z mléčné pěny cappuccina. Zašli jsme ale ještě dále a podívali jsme se na zelenou kávu, povídali jsme si o rozdílech mezi Robustou a Arabicou a měli jsme jedinečnou příležitost vidět pražení kávy na jedné z mála rodinných pražíren v České republice. Velmi nás těší pozitivní hodnocení účastníků a jejich ocenění především komplexnosti informací.
Pro zájemce budeme kurz opakovat.
Fotografie z kurzu - kliknutím zobrazíte větší fotografii
Pan Daniel Struna, uznávaný šéfkuchař a expert v oboru velkokapacitního vaření, ve dnech 15.-18.4.2013 v restauraci Černý orel hovořil o pořádání gastronomických akcí, o finanční efektivitě provozu gastro zařízení, o pravidlech úspěšné obsluhy, tvorbě menu a dalších zajímavých tématech založených na vlastních bohatých zkušenostech a znalostech moderních trendů v gastronomii. Účastníkům školení bude v nejbližších dnech zprovozněn také e-learning, který připomene nejdůležitější probíraná témata, ale objeví se zde i nové informace.
Fotografie z kurzu - kliknutím zobrazíte větší fotografii
Kurz vede uznávaný šéfkuchař, provozovatel gastronomických a ubytovacích zařízení a expert v oboru velkokapacitního vaření pan Daniel Struna. Kurz v rozsahu tří dnů se koná 15.4., 16.4. a 18.4.2013 v salónku Restaurace Černý orel. Na 17.4.2013 zveme zájemce na praktický kurz přípravy kávy vedený certifikovaným baristou panem Ivo Ptáčníkem. V kurzu se naučíte italský standard přípravy kávy, dovíte se o alternativních způsobech a součástí je i praktická ukázka pražení a degustace kávy. Účast na kurzu je díky financování projektu EU a státním rozpočtem ČR zdarma.
Zájemce o účast žádáme o vyplnění závazné přihlášky zde.
Projekt je financován Evropskou unií a státním rozpočtem ČR v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Rádi bychom poděkovali za aktivní účast všem provozovatelům i jejich zaměstnancům, kteří se do školení se zájmem zapojili: restaurace a kavárna Scéna, restaurace Stará střelnice, penzion a restaurace Zlobice, Autokemp Koryčany, hotel a restaurace Excellent, kavárna Caffe Castello, restaurace Radniční sklípek, music club TA-BU a pizzerie Dal Conte.
Velice nás těší zájem o další vzdělávání a rádi bychom tímto pozvali všechny zájemce na následující kurz „Efektivita prací spojených s provozem stravovacího zařízení“ a kurz „Přípravy kávy“. Kurzy jsou určeny pro podnikatele a pracovníky působící ve stravovacích či ubytovacích zařízeních, kteří mají zájem zvýšit efektivitu své práce a zlepšit kvalitu a profesionalitu poskytovaných služeb. Kurz povede uznávaný šéfkuchař a provozovatel gastronomických a ubytovacích zařízení a certifikovaný barista a bude se konat 15-18. 4. 2013, vždy od 9:00 do 16:00 hod v Kroměříži. Příprava a realizace kurzů je spolufinancována z prostředků ESF (reg.č. CZ.1.07/3.2.03/04.0023).
Projekt je financován Evropskou unií a státním rozpočtem ČR v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Fotografie z kurzu - kliknutím zobrazíte větší fotografii
V případě zájmu o bližší informace nás kontaktujte na management@euro-face.cz
Pilotáž se uskuteční v Kroměříži ve dnech 18.1.2012 Využití Google služeb pro zefektivnění práce ubytovacího/stravovacího zařízení, 25.1.2012 Tvorba nebo zlepšování webové prezentace ubytovacího/stravovacího zařízení a 1.2.2013 Efektivní propagace ubytovacího/stravovacího zařízení na internetu.
Všechny zájemce srdečně zveme, přihlásit se můžete na adrese management@euro-face.cz
Projekt je financován Evropskou unií a státním rozpočtem ČR v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.