Týden Power of Creativity v Praze!


Týden

V týdnu od 18. do 22. července 2022 se v Praze uskutečnil workshop projektu Power of Creativity. V malebné přírodě a krásném prostředí Hotelu Michael se sešly všechny čtyři národní týmy (Litva, Kypr, Nizozemsko a Česká republika) složené z mladých lidí. V průběhu týdne pracovaly týmy v mezinárodním prostředí, zabývaly se současnými tématy a přicházely s kreativními nápady. Mezi tato témata patřilo: aktivní občanství, sociální inkluze, aktivity pro mladé lidi a umění a grafický design.

Mládež pracovala v mezinárodně smíšených skupinách. Workshop zahrnoval i praktické přednášky na grafický design a kreativní myšlení a byl také prostor pro zábavné aktivity a podporu ještě lepší spolupráce.

V rámci mezinárodní kavárny přišli účastníci s mnoha kreativními nápady k výše zmíněným tématům. Trenéři ze všech zapojených zemí vybrali třináct nejlepších a mládež poté hlasováním zvolila čtyři finální vítěze. Účastníci byli opět rozděleni do týmů a ve svých nových týmech začali pracovat na jednom ze vítězných nápadů. Na svém projektu budou pracovat i následující tři měsíce.

Během týdne se účastníci dozvěděli něco nejen o grafickém designu a umění, ale i o současných společenských tématech. Společné aktivity donutily všechny, aby se seznámili a poznali a mládež také mohla zažít multikulturní rozmanitost na vlastní kůži. Prahu všichni opouštěli plní energie a nadšení do dalších zážitků a kreativních nápadů.

(Autory článku jsou účastníci českého týmu)


Fotografie z workshopu - kliknutím zobrazíte větší fotografii