Královská šance II


Královská
Královská
  Realizace: 2019-2021

Navazujeme na úspěšnou realizaci projektu Královská šance a opět připravujeme zahraniční stáže pro nezaměstnanou mládež. Projekt je jedinečnou příležitostí, jak získat pracovní zkušenost v zahraničí, zdokonalit se v angličtině a zvýšit své šance na trhu práce. Stáže v délce osmi týdnů připravujeme opět v Londýně.

Zapojit se může každý, kdo je nezaměstnaný, má nejvýše středoškolské vzdělání a je zároveň ve věku od 18 do 30 let. Pro osoby se základním vzděláním není limitována délka evidence u Úřadu práce, pro středoškolsky vzdělané účastníky je podmínkou min. roční evidence.
Před odjezdem na stáž probíhá vzájemné seznámení účastníků a příprava. Organizujeme intenzivní kurzy angličtiny a připravujeme se na pobyt v Anglii. Výběr pracovního zařazení je předmětem konzultací s pracovním poradcem. Odjezd je v doprovodu koordinátorky a po celou dobu pobytu je účastníkům k dispozici česky hovořící mentor. V rámci projektu kromě pracovní stáže zajišťujeme i ubytování, cestu, bohatý doprovodný program, kurzy anglické konverzace s rodilým mluvčím a další. Veškeré náklady jsou hrazeny z rozpočtu projektu.
První skupina se začíná připravovat od září 2019 k výjezdu, který je plánován na leden 2020. Výběr účastníků není uzavřen.

Projekt je spolufinancován Evropskou unií.


Stáhněte si letáček projektu.


02.10.2021 Pozvánka na webinář o mezinárodní mobilitě mládeže, 8.října 2021


Srdečně zveme všechny zájemce na webinář na téma „Mezinárodní mobilita mládeže, osob, které nejsou ani zaměstnané ani studující – zkušenosti ze tří evropských zemí“. Webinář organizuje švédská asociace, Swedish Association of Local Authorities and Regions. Webinář se koná v angličtině.

Datum a čas konání: 8.10.2021, 13:00 – 14:40

Registrace: Klikněte zde pro registraci.

Poslední den registrace: 6.10.2021 Odkaz na webinář bude zaslán všem registrovaným.


Program webináře zde.

02.07.2021 Úspěšně jsme zakončili projekt Královská šance II.


Celkem šestnáct účastníků jsme podpořili v uplynulých dvou letech díky projektu Královská šance II. prostřednictvím dvouměsíčního pobytu v zahraničí. Všichni se shodují na tom, že jim tato zkušenost velmi prospěla, pomohla utřídit si myšlenky a posunout se v životě dále.

Poslední čtyřčlenná skupina se vrátila z holandského městečka Burgh – Haamstede. Dva mladí muži pracovali v místním hotelu, stejně jako dvě slečny, které navíc měly možnost pořizovat fotografie hotelu a jeho okolí pro komerční účely hotelu a využily tak zkušenosti ze studia na střední škole.

Mimo pracovní povinnosti čekala na naše účastníky také řada volnočasových aktivit a výletů, např. si zkusili jízdu na koních, zahráli golf, k ruce měli v Holandsku všudypřítomná kola a vyrazili také na výlet do Amsterdamu a Rotterdamu.

Jsme hrdí na to, že se nám i přes nepříznivé covidové podmínky, které nás při stážích provázely v podstatě po celé dva roky, podařilo projekt úspěšně dokončit a splnit vše, co jsme slíbili.


Fotografie ze stáže- kliknutím zobrazíte větší fotografii

30.03.2021 Poslední skupina stážistů odjela do Holandska


Ač je to v dnešní době k neuvěření, podařilo se nám připravit poslední skupinu mladých lidí, která vycestovala na stáž do Holandska. Oproti ostatním skupinám jsme byli nuceni změnit destinaci z anglického Londýna na holandský Burgh Haamstede. Na vině nebyl překvapivě koronavirus, ale nová nařízení spojená s Brexitem, která neumožnila rychle vyřídit potřebná víza pro stáž.

Stážisté nicméně na změnu reagovali optimisticky a poctivě se připravovali na odjezd. Vlivem koronavirové situace probíhala většina aktivit online (lekce angličtiny, multikulturní trénink atd.).

Dne 27.3.2021 v ranních hodinách odletěla čtyřčlenná skupina do Holandska. Stážisté budou svou odbornou praxi vykonávat v hotelovém komplexu Grand Ter Duin a v poradenské organizaci ProWork. Podle prvních zpráv proběhla cesta, včetně absolvování povinného testování na COVID-19, bez potíží a stážisté jsou nadšeni prvními dny v novém prostředí.

Fotografie ze stáže - kliknutím zobrazíte větší fotografii

28.12.2020 I přes ztížené covidové podmínky jedeme dál!


Z druhé pracovní stáže v Londýně se v minulých dnech vrátili čtyři účastníci projektu Královská šance II. Do Anglie odvážně vyjeli v polovině října navzdory koronavirové situaci.

Po příjezdu do UK museli stážisté na první dva týdny do povinné karantény, kterou ve zdraví přečkali ve městečku Broadstairs kousek od pobřeží a přesunuli se do Londýna, kde však po pár dnech vyhlásili celostátní karanténu.
Dva účastníci měli pracovat v uměleckém studiu Studio101 London, kde se stáž, byť ve zkrácené podobě, podařilo uskutečnit, jelikož studio zachovalo omezený provoz. Dvě slečny měly nastoupit do československé restaurace Bohemia House, která však musela úplně uzavřít provoz. Nicméně se nám podařilo zajistit pro ně náhradní stáž v administrativě.
V posledním týdnu se opatření v UK uvolnila, stážisté tak mohli využít možnosti vidět památky, muzea a další zajímavosti, které Londýn nabízí. I když byla jejich pracovní zkušenost ovlivněna současnou situací ve světě, přesto se stážisté vrátili spokojeni, plni nových zkušeností a zážitků. Poslední čtyřčlenná skupina by do Londýna měla vyrazit na jaře 2021.

Fotografie ze setkání - kliknutím zobrazíte větší fotografii

12.10.2020 Druhá skupina zahajuje svou dobrodružnou cestu


Ve ztížených podmínkách se k výjezdu na stáž v Londýně připravovala druhá skupinka mladých lidí. Je tvořena třemi dívkami a jedním mladým mužem, všichni se potýkají s problémy získat potřebnou kvalifikaci a uplatnit se na trhu práce.

Jejich šance na uspokojivé pracovní uplatnění může zvýšit odborná stáž, kterou absolvují ve Velké Británii od 16.10.2020 do 12.12.2020. Přípravy byly tentokrát komplikovány opatřeními proti šíření nemoci COVID-19, proto se omezovala osobní setkání, řada aktivit se konala online. Účastníky pro příjezdu do Británie také čeká nejdříve povinná karanténa. Na rozdíl od předchozí skupiny je od nich požadována větší samostatnost, např. do Londýna necestují v doprovodu koordinátorky. Socio-kulturní aktivity v Londýně jsou také poznamenány řadou omezení. Věříme však, že stáž dobře zvládnou a z Londýna se vrátí nejen s novými zkušenostmi, ale hlavně s dobrým pocitem a zaslouženým sebevědomím, které jim pomůže najít práci.

Fotografie ze setkání - kliknutím zobrazíte větší fotografii

21.04.2020 První skupina účastníků projektu Královská šance II. úspěšně dokončila stáž


Z osmitýdenní pracovní stáže se v polovině března vrátila první skupina účastníků projektu Královská šance II. Ačkoliv jejich návrat zkomplikovala pandemie koronaviru a závěr stáže se tak stal dobrodružnějším, než bývá obvyklé, všichni se dostali domů v plánovaném datu a v pořádku. Z pobytu v Londýně si přivezli spoustu nových zkušeností a zážitků, které jistě zúročí při výběru povolání i v osobním životě.

Účastníkům jsme se snažili v Londýně zajistit práci, která by je bavila a o kterou měli opravdu zájem. V první skupině pracovali stážisté například v kuchyni vyhlášené restaurace, v kancelářích, jako asistenti v mateřské škole, ve foto studiu a mnoha dalších zajímavých profesích. Díky kontaktům, které v Londýně máme, se nám zatím vždy podařilo najít účastníkům vysněnou práci.
V současné době pracujeme se druhou skupinou stážistů, vzhledem k současné situaci prozatím online. Budeme se snažit, aby další skupina odjela na stáž hned, jak to bude možné.
Pokud splňujete podmínky projektu a rádi byste také zkusili, jaké to je žít a pracovat v jednom z nejkrásnějších evropských velkoměst , neváhejte nás kontaktovat.


Fotografie ze setkání - kliknutím zobrazíte větší fotografii

11.01.2020 Setkání s panem Andrew Hadleym v Kroměříži


Před odjezdem první skupiny účastníků projektu Královská šance II. do Londýna se konala v Kroměříži schůzka se zástupcem spolupracující organizace CILL (Centre for International Learning and Leadership)

Setkání proběhlo v příjemné atmosféře, účastníci hovořili o svých plánech v Londýně i po návratu ze stáže. Pan Hadley účastníky připravoval na nástrahy ale zejména příležitosti, které jim pracovní stáž přinese. V odpolední části provedli účastníci pana Hadleyho Kroměříží a představili mu naše město. Schůzky se zúčastnily i zástupkyně městského úřadu, dámy se zkušenostmi s podporou mladých lidí ve volbě profesní kariéry a také získáváním zkušeností v zahraničí. Všechny potěšil příspěvek úspěšné absolventky stáže v Londýně v rámci předchozího projektu, slečny, která dokonce svou stáž realizovala v kanceláři pana Hadleyho a po návratu ze stáže našla pracovní uplatnění, kde se ji velmi dobře daří.
Pan Hadley na závěr konstatoval, že účastníci jsou výborně připraveni a mají všechny předpoklady svou stáž úspěšně absolvovat a získat z ní maximum pozitivních zkušeností.


Fotografie ze setkání - kliknutím zobrazíte větší fotografii