SKILLS | Euro-face.cz

SKILLS+ Evropská soutěž dovedností pro osoby s postižením


SKILLS+
SKILLS+
  Realizace: 2018-2021

Cílem projektu je sdílet osvědčené postupy mezi partnery při vytváření udržitelných a vzájemně prospěšných vztahů mezi osobami se zdravotním postižením a malými a středními podniky (MSP). Důraz je kladen na praktickou výuku, učení formou práce.

To znamená, že projekt umožní účastníkům získat pracovní zkušenost a znalosti a dovednosti jak z oboru, tak se rozvíjet v měkkých dovednostech, například v týmové práci, flexibilitě, odolnosti vůči stresu, kreativitě apod.
Cílem projektu je nabídnout pracovní zkušenost handicapovaným uchazečům a zvýšit tak jejich kompetence, aby nadále nebyli posuzováni podle svého postižení, ale podle svých znalostí a dovedností. Projekt směřuje ke zvýšení zaměstnatelnosti této cílové skupiny a nalezení způsobu efektivní a bezproblémové přípravy na trh práce.


02.07.2021 Video sestřih průběhu evropského kola soutěže Skills+


Prohlédněte si na krátkém video-sestřihu průběh evropského kola soutěže Skills+, které se konalo 28.06.2021 v prostorách Střední školy pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí..


29.06.2021 Česká republika soutěžila v oblasti IT a zahradnictví


V České republice právě probíhá evropské kolo soutěže Skills Plus. Závěrečného kola soutěže, které se mělo původně konat v nizozemském Burgh-Haamstede, se účastnilo celkem 10 evropských zemí.

Je nám opět ctí spolupracovat s MŠ, ZŠ a Střední školou pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí, která nám poskytla zázemí pro konání soutěže.

https://www.skillsplus.eu

11.01.2021 Třetí číslo projektového newsletteru Skills+


V souvislosti s nepříznivým vývojem epidemiologické situace ve výskytu koronaviru v Evropě byly národní soutěže projektu Skills+ postupně naplánovány na začátek roku 2021.

Stáhněte si 3 vydání newsletteru, kde se dozvíte více o situaci v jednotlivých partnerských zemích.


Newsletter je ke stažení zde.

04.11.2020 Video z průběhu národního kola soutěže Skills+


Prohlédněte si na krátkém video sestřihu průběh národního kola soutěže Skills+, které proběhlo 7.10.2020 v prostorách střední školy pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí.


19.10.2020 Proběhlo první národní kolo soutěže Skills+


Ve spolupráci se střední školou pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí se nám I přes nepříznivé podmínky podařilo uspořádat první národní kolo soutěže Skills+, které proběhlo dne 7.října 2020.

Studenti soutěžili v oborech ICT a zahradník. Porotci vybrali nejlepší týmy soutěžících, kteří budou reprezentovat Českou republiku na Evropském finále soutěže dovedností v Nizozemsku.

http://www.skillsplus.eu/

Fotografie ze soutěže - kliknutím zobrazíte větší fotografii

31.08.2020 Národní kolo soutěže Skills+


Právě probíhá příprava národního kola soutěže Skills+, která proběhne 7.10.2020 v prostorách MŠ, ZŠ a SŠ pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí.

Velice si vážíme dlouhodobé spolupráce a podpory školy a doufáme, že situace s Covidem-19 nepřeruší začátek soutěže, na který se všichni pilně připravují.


http://www.skillsplus.eu/

10.08.2020 Stáhněte si druhé číslo projektového newsletteru Skills+


Stáhněte si druhé číslo projektového newsletteru Skills+, které přináší další informace o práci a cílech v projektu.


Newsletter je ke stažení zde.

20.04.2020 Video z minulého ročníku soutěže


Podívejte se na krátké video z minulého ročníku, které vás provede celou soutěží, a také vysvětlí, jak budou soutěže probíhat nyní.

29.03.2020 Příprava soutěží je v plném proudu


Jsme velmi hrdí na to,že i tento rok můžeme oznámit spolupráci s MŠ ZŠ a SŠ pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí.

Národní kolo soutěže se uskuteční v krásných prostorách školy, kde je možné soutěžit v oborech ICT a zahradnictví. Těšíme se na nové talenty!

Odkaz na školu naleznete zde.

07.10.2019 Projektové setkání v Palermu


Minulý týden se konalo v italském Palermu druhé setkání partnerů projektu Skills+, kde jsme projednávali současný stav a další kroky projektu.

jsou dovednostní soutěže týmu a zaručují nezapomenutelný zážitek! V soutěžích hrají roli Individuální i týmové dovednosti a odrážejí současnou situaci na trhu práce.

Chcete se dozvědět více? Klikněte na: www.skillsplus.eu


Fotografie ze setkání - kliknutím zobrazíte větší fotografii

09.09.2019 První číslo projektového newsletteru Skills+


Stáhněte si první číslo projektového newsletteru Skills+, které přináší základní informace o projektu a školení C1, které proběhlo v červenci 2019 v Nizozemsku.


Newsletter je ke stažení zde.

03.09.2019 C1 školení – projekt Skills+


V době od 15.7 do 19.7.2019 proběhlo školení C1 projektu Skills+, které proběhlo v Burgh-Hamsteede, v Nizozemsku. Aby byli všichni noví partneři, soutěžící, mentoři/trenéři/ a všechny zúčastněné strany dobře na soutěže připraveni, proběhlo týdenní školení za pomoci zkušených partnerů projektu Skills+.

Účastníci školení se dozvěděli informace z historie soutěže a také se projednávaly praktické záležitosti ohledně soutěží. Českou republiku zastupovali pedagogové Střední školy pro sluchově postižené ve Valašském Meziříčí, kde již mají se soutěžemi pro zdravotně handicapované studenty zkušenosti a těší se na zapojení v novém projektu.

Soutěže Skills Plus jsou týmové soutěže a zaručují nezapomenutelný zážitek! V soutěžích hrají roli individuální i týmové dovednosti a odrážejí aktuální požadavky trhu práce.


Fotografie ze školení - kliknutím zobrazíte větší fotografii