DYS2GO


DYS2GO
DYS2GO
  Realizace: 2018-2020

Dyslexie je specifická porucha učení, celoživotní úděl, který postihuje 1 z 10 obyvatel Evropy. Často se zjednodušuje na obtíže ve čtení a psaní, ale dyslexie je mnohostranný problém, který nekomplikuje jen základní školní výuku.

Hlavním cílem projektu DYS2GO je vytvoření celé škály výukových her, motivujících a stimulačních, dostupných na mobilních zařízeních, a rozvíjejících specifické dovednosti důležité pro mládež a mladé dospělé s dyslexií.

Webová stránka projektu: www.dys2go.eu.


Letáček k zahájení projektu stáhněte zde.

29.03.2021 Úspěšně proběhla závěrečná konference za účasti téměř 300 posluchačů!


Závěrečná konference projektu se konala 23.3.2021. Všechny partnerské země zapojily do programu odborníky na dyslexii. Účastníci, kterých bylo téměř 300, tak měli příležitost vyslechnout si příspěvky o užitečných nástrojích na diagnostiku a podporu osob dyslexií, především mládeže a mladých dospělých, a o zkušenostech a současné praxi v Evropských zemích.

Výukové hry DYS2GO, jaké hlavní výstup projektu, byly prezentovány prakticky, s důrazem na jejich využití v praxi.
Více podrobností včetně prezentací naleznete na webu DYS2GO v záložce KE STAŽENÍ.

Fotografie z konference - kliknutím zobrazíte větší fotografii

10.12.2020 Výukové hry pro mládež s dyslexií DYS2GO


Po dvou letech intenzivního vývoje v programu Erasmus+ jsou zde hry zaměřené na rozvoj problémových oblastí dyslektiků v designu atraktivním pro mládež.

Hry jsou zcela zdarma a nabízí zajímavé příběhové linie nebo jen jednoduché samostatné hry. Hry jsou dostupné ve verzi pro Windows, Android i iPhone.
Ke stažení je zatím testovací verze, konečný výstup očekáváme začátkem roku 2021. Nyní sbíráme zpětnou vazbu od uživatelů, pomůže nám hry zdokonalit. Budeme rádi, když nám vyplníte dotazník, odkaz na něj naleznete pod hrami. Dotazník je ve dvou verzích, jedna je pro uživatele, druhá pro pedagogy a psychology:


http://www.dys2go.eu/cz/

Děkujeme!

03.12.2019 Představili jsme DYS2GO na konferenci Dyskorunka


Výukové hry pro mládež s dyslexií jsme představili na konferenci pořádané každoročně DysCentrem v Praze (www.dyscentrum.org). Letošní ročník se konal 28.11.2019 za bohaté účasti pedagogů, speciálních pedagogů a psychologů z celé ČR. Na programu konference byly nově vydané knihy, učebnice a speciální pomůcky, diskutovaly se metody pro podporu osob se specifickými poruchami učení.

O výukové hry DYS2GO byl velký zájem, účastníci oceňovali především specifické zaměření na mladé, pro které je pomůcek stále nedostatek. Zaujala i možnost využití her ve výuce angličtiny a také fakt, že hry budou zdarma.

Program konference ke stažení zde.


Fotografie z konference - kliknutím zobrazíte větší fotografii